Selectează o Pagină

Am auzit, de foarte multe ori, acesta întrebare: „De ce bei ceai?

Este interesat de observat faptul ca, de cele mai multe ori, băutul ceaiului este asociat cu zona terapeutica sau chiar medicala. A bea cei reprezinta un remediu împotriva unor maladii sau o cale prin care sa te recuperezi de pe urma unor boli.

O alta credință este aceea ca dacă bei ceai, acest te poate ajuta în procesele prin care poti pierde din greutatea excesiva sau poți avea, uneori într-un timp foarte scurt, unele beneficii cețin de estetica corpului fizic.

Mai exista o motivație, relativ rar întâlnită în cultura noastră, aceea de a bea ceai în scop social, atunci când ești într-o companie și vrei să însoțești discuția cu o ceașcă sau cana de ceai.

Dincolo de toate acestea mai exista o serie de motive, de cele mai multe ori, foarte intime si delicate. Sunt persoane care aleg sa bea ceai pentru experiență inedită și rafinata, o experiență însoțită de mister și de arome exotice. În acest caz ceaiul poate sa devina un companion perfect, un motiv de meditație și contemplare.

Ceaiul poate sa creeze experiențe extrem de complexe și profunde însa, în final, el este doar o simpla oglindire a propriei realități interioare.